BERSAME SELAMENYE..

Daisypath Anniversary tickers

HEPI BESDAY LUQMAN

Lilypie Kids Birthday tickers

HEPI BESDAY IKHWAN

Lilypie Fifth Birthday tickers

Friday, December 3, 2010

tAkZIAh & tAHnIAH...

ari sabtu yg lalu...lps subuh, aku dpt sms dr no abah bgtau pak long aku a.k.a sepupu abah tlh kmbali ke rahmatullah..innalillahi wainnailaihi rajiun..takziah ducapkan kpd fmly arwah dan semoge arwah dtempatkn diantara org2 yg soleh..amin..al fatihah..

tkejot jugak dpt sms pg2 tu dan tbe2 terus teringat kt status fb ank arwah iaitu ct. aku igtkn FIL die yg skt, n aku xtgerak ati plak nk tnye ct..alahai..salunye cpt je mengomen..xpela..xde rezeki nk tau awl..last jmpe arwah mase celebrate besday luq2 kt umah mak abh 2bln lps..semgu dh duk wad n menghembuskan nafas terakhir sabtu tu kt hospital kajang..hilang lg sorg kwn abh, dlu pun abah ade kwn rapat gak, dh meninggal jugak..innalillah..ari kejadian tu nmpk sedih je tgk muke abh..huuu..akupun sedih gak ni..

aku smp umah arwah pg tu n sempat tgk ank ct. girl..br 11 ari..tahniah ek ct..w/pun tgh sedih, tp masih ade bb yg boleh ubat rindu kehilangan org yg tsyg..w/pun Allah ambil org yg kte syg, Allah beri pulak kte org baru..Allah tu Maha Adil..

nk dkt tgari tu, van jenazah smp dr hospital dan arwah terus dsembahyangkn serta dkebumikan, alhamdulilah, semuanye bjln dgn lancar..

sblm blk tu, aku sempat tnye mak, leh ke nk pijakkn kaki luq2 kt sini? org dulu2 pggil pijak tanah? korg penah dgr x? he3..aku saje je tnye mak..dh lame dh xwat gitu..bkn nk pcaye sgt pun petua org dulu2 ni..eh, petua ke? mak ckp wat jela..tp aku niat cume nk pijakkn kaki luq2 kt tanah masjid tu supaye luq2 cpt bjln n bile dh beso nnti insyaallah rajin g ke masjid..insyaallah amin...doa seorg ibu..tau x cmane pijak tanah tu? memule letak 2ketul wet syiling, pastu hadapkn bdn ank ke dpn masjid, pastu letakla dua2 tapak kaki kt wet syiling tu bdirikan die n selawat 3x..org kate wet syiling tu utk alas kaki bdk tu je..korg jgn pk pape lak ek..yg pasti aku doa yg baik2 je utk luq2 bkn wat tu utk tujuan lain n bcanggah dgn agame..

lps tu kitorg blk umah n ptg tu nk g umah kwn lak, celebrate besday ank die..masuk n3 lenla ek..

dlm ni ade gmbo wet je ek.. 50 sen..50 sen..heeee


2 comments:

.:. Maa .:. said...

ye ke petua ni fida... xphm sgt la camana nk buat... huhuhuhu... luq dh blh jln ke?

Hafida Amy said...

xtau la petua ke tradisi..tp tradisi org dlu2 rasenye..ala arwah nenek dlu salu wat..hik3..luq tu mls nk btatih, klu x, leh je jln..he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...